Trgovina

Bijeli pinot 2016

Polusuho bijelo vino Brižnim radom te smanjenim prinosom proizveli smo ovo svježe, lagano, ali ipak elegantno vino s jakim karakteristikama sorte. Sa svojim izbalansiranim kiselinama, voćnim notama te svježom harmonijom nudimo ga samostalno tijekom druženja, ali je i izvrstan pratitelj laganim jelima, salatama, vegetarijanskim i veganskim jelovnicima.

Sadržaj alkohola: 13 %

Temperatura posluživanja: 10-12 °C

60.00 kn

Količina

Cabernet Sauvignon 2013

Suho crno vino Jedno od najpriznatijih i najomiljenijih crnih vina. Intenzitet boja je taman, rubinskocrvene boje. Vino s tijelom i karakterom, dugo se osjeti u ustima. Miris podsjeća na bobičasto voće sortnih grafitnih nota. Savršen izbor za posebne prilike. Ponudimo ga uz začinjena, ozbiljna jela, crveno meso, divljač i deserte s čokoladom.

Sadržaj alkohola: 12,9 %

Temperatura posluživanja: 16-18 °C

120.00 kn

Količina

Chardonnay 2016

Suho bijelo vino Kada se proizvodnja najzastupljenije svjetske bijele sorte doseli u Baranju i kada se u podrumu poštuje tradicija baranjskog vinarstva te oplemeni modernom tehnologijom, nastaje Chardonnay koji želi da u njemu uživaju istinski vinoljupci. Ovo vino krase sviježi voćni mirisi te ozbiljne note lješnjaka i maslaca, a „after taste“ traje i traje. Sljubljuje se s jelima od bijelog mesa, sirevima, pa čak i s desertima s čokoladom te jagodama.

Sadržaj alkohola: 13,4%

Temperatura posluživanja: 10-12 °C

60.00 kn

Količina

Frankovka 2013

Suho crno vino Najkarakterističnija crna sorta baranjskog podneblja. Njezino vino trenutno živi svoju renesansu. Žarkocrvene boje, u mirisu i okusu nosi oporost i svježinu višnje, bobičastog i šumskog voća. Jakog je tijela, visokog sadržaja tanina, bogato začinima i ugodnih kiselina. Preporučujemo ga uz pečenke od crvenog mesa i divljači, steakove i druga začinjena jela.  

Sadržaj alkohola: 12,6 %

Temperatura posluživanja: 16-18 °C

120.00 kn

Količina

Frankovka 2015

Suho crno vino Najkarakterističnija crna sorta ovoga podneblja. Žarkocrvene boje, u mirisu i okusu nosi oporost i svježinu višnje, bobičastog i šumskog voća. Jakog je tijela, visokog sadržaja tanina i ugodnih kiselina. Preporučujemo ga uz pečenke od crvenog mesa i divljači, jela iz kotlića s crvenom paprikom te druga začinjena jela.

Sadržaj alkohola: 13,2 %

Temperatura posluživanja: 16-18 °C

60.00 kn

Količina

Graševina 2016

Polusuho bijelo vino Najrasprostranjenija sorta na našem području, koja se odlično udomaćila na južnim padinama Banskog brda te na kojoj daje zavidne rezultate. Karakterizira ju izuzetna voćnost koja podsjeća na tropsko voće, najviše na ananas te koja je prošarana sortnom bademastom gorčinom i osvježavajućom kiselinom. Preporučujmo uživati u ovom vinu s jelima od morskih specijaliteta, peradi te s talijanskim delicijama.

Sadržaj alkohola: 12,9 %

Temperatura posluživanja: 10-12 °C

50.00 kn

Količina

Mirisavi traminac 2015

Suho bijelo vino Mirisavi traminac obično se proizvodi u manjim količinama, ali zato mu se miris na daleko osjeti. Zlatnožute je boje, u mirisu dominira ruža i kamilica. Jak miris slijedi jedno karakteristično suho vino, kao kompenzacija za opojan miris. Uglavnom se konzumira kao aperitiv ili desertno vino, ali zbog njegove suhoće može biti pratitelj ribama i laganim ljetnim jelima.

Sadržaj alkohola: 15 %

Temperatura posluživanja: 10-12 °C

60.00 kn

Količina

Pinot sivi 2016

Poluslatko bijelo vino Zovu ga i „grožđem imućnog čovjeka“ zbog malih bobica na grozdu, ali gubitak na količini kompenzira kvalitetom. Zrela bobica je plavkaste boje, stoga je i boja vina nešto tamnija, čak do narančasto-ružičaste. S mirisom marelice i meda te lijepim kiselinama daje jedno harmonično vino s puno začina i bogatog tijela. Odlično prati ozbiljna, teška jela.

Sadržaj alkohola: 13,9%

Temperatura posluživanja: 8-10 °C

60.00 kn

Količina

Rajnski rizling 2016

Polusuho bijelo vino Snažno bijelo vino s čvrstim karakterom. Zelenožute boje sa sortnim citrusnim notama te aromom marelice i breskve koje u sazrijevanju prelaze u ugodne petrolejske note. Preporučujemo ga poslužiti uz riblji meni i nježna začinjena mesna jela.  

Sadržaj alkohola: 12,1%

Temperatura posluživanja: 10-12 °C

60.00 kn

Količina

Rosé 2016

Polusuho ružičasto vino Rosé je prerađivan od dvije sorte grožđa. Frankovka mu je dala prekrasnu voćnost. U vinu se osjeti fina aroma koja podsjeća na malinu, prošarana mirisom i okusom divlje jagode u svoj svojoj spektakularnosti. U kreaciji sudjeluje i cabernet sauvignon koji svojom osebujnošću i snagom pravog „crnjaka“ u ovom, ipak nježnom i polusuhom vinu, daje tijelo te ga čini savršenim spojem ozbiljnog vina i mladenačke lepršavosti u kojemu istinski vinoljupci rosé vina mogu svakodnevno uživati na onaj pravi hedonistički način.

Sadržaj alkohola: 12,5 %

Temperatura posluživanja: 8-10 °C

50.00 kn

Van zaliha

Sauvignon Blanc 2016

Suho bijelo vino Jedna od najpoznatijih i trendi bijelih vina. Kada se zasadi na suncem okupanim obroncima iznad Suze, nastaje harmonija sunca, tla i vrijednog rada koja rezultira prekrasnim tropskim mirisima, kombiniranim s mirisom cvjetne livade. Aroma tog vina nas uvodi u kavalkadu jakih voćnih, cvjetnih i svježih okusa. Najdostojniji su mu pratitelji šparoge, gljive, a savršen je i uz ribu, plodove mora te jela s nježnim začinima.

Sadržaj alkohola: 13,3 %

Temperatura posluživanja: 10-12 °C

60.00 kn

Količina

Zeleni silvanac 2016

Polusuho bijelo vino Ova sorta podrijetlom iz Transilvanije nije previše rasprostranjena, jer iako daje grožđe vrhunske kvalitete, malog je uroda i teške prerade. Osebujno vino zelenkaste boje, diskretnog mirisa koji snažno podsjeća na zelenu jabuku i svježe ubrano grožđe. Začinjenog je okusa i umjerenih kiselina. Nudimo ga uz jela od piletine i puretine, slatkovodne ribe ili plodova mora.

Sadržaj alkohola: 13,2 %

Temperatura posluživanja: 10-12 °C

60.00 kn

Količina